Wednesday, December 8, 2010

25 About Me

25 About Me

kene tagged dari adem .. thanx yerk adem.. ok sebelum itu mari kita tengok rulesnye dulu... once you have been tagged, you are supposed... Read more »

Friday, December 3, 2010

petua hindari lipas

petua hindari lipas

benci dengan lipas yang berkeliaran dalam kereta atau rumah anda?? senang saja caranya... ambil daun pandan... (yang orang selalu gune n... Read more »

Thursday, November 4, 2010

:: Petua menghilangkan rasa pedas di blender ::

:: Petua menghilangkan rasa pedas di blender ::

Pernah tak anda mengalami situasi begini : anda mengisar cili. setelah selesai, anda membasuh pengisar itu, lalu digunakan untuk mengisar b... Read more »

Wednesday, October 20, 2010

petua halau nyamuk

petua halau nyamuk

Caranya ialah dengan menumbuk beberapa helai daun limau, kemudian diletakkan dalam piring/pinggan. Letakkan piring tersebut pada tempat y... Read more »

Wednesday, October 13, 2010

mengatasi masalah kuat marah pada anak

mengatasi masalah kuat marah pada anak

Mengatasi masalah kuat marah pada anak Dipanjangkan oleh Sharifah Norbaizura Tuan Ahmad Kamil, Bank Negara Malaysia. Buat renungan ... Read more »

Friday, October 8, 2010

no image

Ciuman perokok membawa maut

**just for sharing** Ciuman perokok boleh membawa maut kepada kanak-kanak, dan para Wanita yang bermasaalah kata seorang pakar kesihatan k... Read more »

Tuesday, September 28, 2010

:: Puding Payudara ::

:: Puding Payudara ::

Thursday, September 23, 2010

sup ketam penawar denggi

sup ketam penawar denggi

credit picca tu encik google.. demam denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang ... Read more »

Tuesday, August 24, 2010

:: Petua mengatasi tangan yang pijar ::

:: Petua mengatasi tangan yang pijar ::

Pernah tak anda mengalami situasi begini : anda memegang cili @ potong cili..lepas tu tangan rasa panas je..ha, tu la nama nya pijar..sanga... Read more »

Wednesday, August 18, 2010

hindari bau mulut ketika berpuasa

hindari bau mulut ketika berpuasa

credit to google for pic pejam celik pejam celik dah seminggu kite berpuasa kan.. rasanya p... Read more »

Wednesday, August 11, 2010

petua tangani betis bersisik

petua tangani betis bersisik

anda mempunyai betis yang bersisik? arghhhh tidakkkkk!!!!... mari kite cuba petua ini: sapukan bahagian tersebut dengan getah timun. bia... Read more »

Monday, August 9, 2010

petua atasi kegemukan

petua atasi kegemukan

bagi mereka yang mengalami masalah kegemukan, boleh cuba petua ini untuk mengurangkan berat badan anda.. buah pinang muda yang lembut di... Read more »

Tuesday, August 3, 2010

.:: Setia Seorang Lelaki ::.

.:: Setia Seorang Lelaki ::.

Taken from email Pagi itu klinik sangat sibuk. Sekitar jam 9:30am seorang lelaki berusia 70-an datang untuk membuka jahitan p... Read more »

Thursday, July 22, 2010

petua ketiak hitam

petua ketiak hitam

ingin bergaya dengan baju tanpa lengan tapi malu dengan ketiak anda yang hitam atau tidak selese kerana ketiak hitam? ketiak hitam ni sel... Read more »

Tuesday, July 20, 2010

:: Anjing Melahirkan Anak Menyerupai Manusia ::

:: Anjing Melahirkan Anak Menyerupai Manusia ::

Taken from email Lihat tajuk kat atas, mungkin kita akan bertanya pada diri sendiri, “betulkah itu berlaku”?. Itulah yang aku dapat pagi... Read more »

Thursday, July 8, 2010

:: Artis gogok botol arak ::

:: Artis gogok botol arak ::

teka teki tekuk..sape ni? taken from cari forum Read more »

Monday, July 5, 2010

petua atasi mata pedih semasa potong bawang

petua atasi mata pedih semasa potong bawang

mate pedih semasa potong bawang? arghh tidak!!!.. xsuke mate pedih mase potong bawang even pkai spek... cara atasinye?? semasa potong baw... Read more »

Tuesday, June 29, 2010

:: gambar artis berso-SIAL ::

:: gambar artis berso-SIAL ::

Taken from cari forum Lihat dan nilai la sendiri.. Read more »

Monday, May 31, 2010

petua hilangkan minyak pada baju

petua hilangkan minyak pada baju

baju terkena minyak?? jangan terus basuh guna sabun... amik bedak talkum dan sapu pada bahagian yang terkena tompokan minyak itu.. kemudi... Read more »

Sunday, May 30, 2010

no image

THINGS YOU PROBABLY NEVER KNEW YOUR MOBILE PHONE COULD DO

4 THINGS YOU PROBABLY NEVER KNEW YOUR MOBILE PHONE COULD DO There are a few things that can be done in times of grave emergencies. Your mobi... Read more »

Thursday, May 20, 2010

tips mencegah kanser payudara

tips mencegah kanser payudara

credit pic to google kanser payudara tidak semestinye terjadi kepada perempuan..lelaki juga mempunyai risiko untuk terkena kanser payudara... Read more »

Tuesday, May 11, 2010

Petua mata terkena cili

Petua mata terkena cili

credit pic to google Mesti ada yang pernah mata termasuk cili kan?terutama masa tengah menumbuk cili...apa cara yang anda gunakan untuk me... Read more »
Petua memudahkan bersalin

Petua memudahkan bersalin

credit to mr google bersalin?takutnya...tapi jangan risau, amalkan petua ni, insyaAllah semuanya akan dipermudahkan..sakit tu tetap sakit l... Read more »

Monday, May 10, 2010

Petua cirit birit

Petua cirit birit

anda selalu terkene cirit birit? salah makan? selalu ulang alik ke toilet?? perut memulas-mulas?? ape kata cube petue ini : ambil sudu..... Read more »

Friday, May 7, 2010

:: petua mudah bangun pagi ::

:: petua mudah bangun pagi ::

:: credit pic to google :: kebanyakan daripada kita tidak kira lelaki atau perempuan sangat liat nak bangun pagi kan.. sama ada yang masi... Read more »
Gambar perkahwinan Rozita Che Wan

Gambar perkahwinan Rozita Che Wan

Credit to cari forum Macam tak banyak beza ... Read more »

Thursday, May 6, 2010

Petua melebat & menghitamkan rambut

Petua melebat & menghitamkan rambut

Rambut adalah mahkota perempuan..ingin tahu bagaimana untuk memiliki rambut yang lebat & hitam secara semulajadi?senang je petuanya..am... Read more »

Wednesday, May 5, 2010

:: petue menghilangkan bau kaki::

:: petue menghilangkan bau kaki::

mslh kaki berbau ini sering dialami oleh lelaki kerana lelaki selalu memakai kasut yang bertutup.. pernah tak anda bukak kasut dan baunya m... Read more »

Monday, May 3, 2010

no image

petua merawat senggugut

ape itu PMS?? adakah PMS tu bermaksud perempuan mengamuk sakan? hehe btl2.. setiap pempuan yg mengalami PMS ni pasti akan mengamuk sakan.. h... Read more »
no image

tips menjaga seluar jean

mst ramai yg suke pkai sua jeans je g mane2 kan.. so mst kite nk jage jeans tu agar xnmpk buruk dan lusuh kan.. cube tips ini : 1)gantung d... Read more »

Monday, April 26, 2010

::Petua : Terapi mata letih::

::Petua : Terapi mata letih::

credit too google.. bagi pengguna komputer, mengadap komputer selame berjam2 sehari mmg tidak menyelesakan.. akibatnye kite akan sakit kep... Read more »
no image

::Petua : Tips atasi perut buncit ::

perut buncit? mmg memalukan tak kire la lekaki ke pempuan.. jom share beberape petua nk ilangkan perut buncit atau pon gunung berapi ni.. 1... Read more »
no image

::Petua : Bila Bayi Anda Selsema ::

bila bayi anda kena selsema, kesian kan tengok?tapi tahu kah anda, ibu-ibu semua boleh membantu bayi anda mengeluarkan kahak ..caranya, sebe... Read more »

Friday, April 16, 2010

no image

:: Resepi :Untuk Si Manja (6 bulan) ::

Simple je.... Bahan: Setengah Batang lobak merah segenggam beras 1 ketul ubi kentang beberapa batang sayur kailan 2-4 ekor udang (saiz bes... Read more »
no image

:: Petua : Menghilangkan Stress ::

Simple je petuanya..x yah keluarkan duit pun..dan x salah pun nak mencuba..jeng, jeng.. 1. Kiss la suami (suami ok, yang x kawin x blh nak ... Read more »

Thursday, April 1, 2010

no image

Petua : Mendapatkan anak lelaki

Ada orang kata, jika mahukan anak lelaki, banyakkan makan sayuran yang berbatang & panjang..contohnya kacang panjang..sejauh mana kebena... Read more »
 
© sharing is caring
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top